Leeftijd: 7 tot 11 jaar.

Opkomst: zaterdag 10 tot 12 uur.

Contact: dolfijnen@scoutingdebevers.nl.

De Dolfijnen zijn waterscouts van 7 tot 11 jaar. Iedere zaterdagochtend komen ze bij elkaar op het Dolfijneneiland. Op het Dolfijneneiland valt van alles te beleven. De Dolfijnen worden namelijk vaak uitgedaagd door de dieren die op het eiland leven. Otak de Otter wil bijvoorbeeld altijd renspelletjes doen. Saga de Schildpad stelt altijd lastige vragen, die de Dolfijnen dan moeten beantwoorden. En Mika de Meeuw zet soms spannende speurtochten uit. Zo zijn er nog meer dieren op het eiland. Samen met Panka de Picassovis, Balder de Barracuda, Mika de Meeuw en Hobbe de Hond beleven de Dolfijnen leuke avonturen.

Maar de Dolfijnen zijn ook vaak op het water te vinden. ‘s Zomers wordt er een paar keer gezeild op het Leekstermeer. Ook gaan de Dolfijnen soms vlotten bouwen en kanoën. Hierbij leren de Dolfijnen hoe de belangrijkste dingen op een zeilboot heten, wat ‘wrikken’ is en hoe je het beste kunt roeien. Voor datgene wat de Dolfijnen geleerd en gedaan hebben, ontvangen ze af en toe een insigne. Dit onderscheidingsteken kan als een soort ‘diplomaatje’ op het uniform genaaid worden.

Lijkt jou deze dingen ook leuk? Dan ben je van harte uitgenodigd om eens langs te komen op het Dolfijneneiland! Je kunt dan met eigen ogen zien dat de Dolfijnen een gezellige groep is die avontuurlijk en afwisselend bezig is.

Laatst bijgewerkt op: 17-11-2017 18:59:40 door Frank Woude