Algemeen

Leeftijd: 11 tot 16 jaar.

Opkomst: zaterdag van 12:30 tot 17:30 uur (in de winter van 12:30 tot 16:30 uur).

De Zeeverkenners zijn waterscouts van 11 tot 16 jaar. De Zeeverkenners hebben de vijf zeilboten van de Bevers in beheer. Hiermee ondernemen zij iedere zaterdag-middag uitdagende activiteiten. Zo wordt er veel gezeild. Op het Leekstermeer worden allerlei zeilspelen gespeeld waarbij je goed leert zeilen. Je kunt bij de Zeeverkenners zelfs je officiële zeildiploma halen (CWO Kielboot III)! Varen met een boot is één ding, hem onderhouden een tweede. Ook dat doen de Zeeverkenners zelf. Voordat het zeilseizoen begint, worden de boten en de tuigage geschuurd, geverfd en gelakt. Na het botenonderhoud wordt er een spel met de hele groep gedaan.

Als je lid bent van de Zeeverkenner ga je een aantal keren per jaar op kamp. Zo is er het Noordelijk Waterkamp voor alle watergroepen uit Noord-Nederland. Het zomerkamp bestaat uit een onvergetelijke trektocht over de Friese Meren. Er wordt dan van meer tot meer en van dorp tot dorp gevaren om Friesland onveilig te maken! De boten worden gevolgd door m.s. Jacoba II, een oude Nederlandse binnenvaarder waar de Zeeverkenners ook op koken en slapen.

Als Zeeverkenner leer je spelenderwijs zeilen en je eigen boot te onderhouden. Tijdens de kampen en de zaterdagse opkomsten beleef je samen met de andere Zeeverkenners een leuke en leerzame tijd. Kom daarom gerust eens een keer langs om te kijken of je ook bij de Zeeverkenners wilt!

Laatst bijgewerkt op: 14-11-2018 20:54:10 door Halbe Visser 

 naar boven