Opkomsten

Op zaterdagochtenden komen de Dolfijnen (7 t/m 10 jaar) in Lettelbert samen om er een leuke opkomst van te maken. Na het hijsen van de vlag als startschot voor de opkomst vertelt de leiding wat er die ochtend op het programma staat. Vaak wordt er dan begonnen met een renspel zoals 'levend stratego', het 'havenspel' of 'ren-je-rot'. Om kennis te maken met de wereld van het zeilen en de boten kunnen er altijd scheepvaarttermen in verweven zijn. Behalve lekker buiten op de wal bezig te zijn varen we meerdere opkomsten in het jaar. We lenen dan een paar zeilboten van de Zeeverkenners om met wind in onze zeilen het ruime sop te verkiezen of we peddelen in kano's door het mooie Leekstermeergebied.Gelukkig kan de creatieve geest ook zijn ei kwijt tijdens wat knutselen, een verkleedpartij of het verven van een schilderij.

De Zeeverkenners (11 t/m 16 jaar) die op de zaterdagmiddag hun opkomst hebben zeilen met onze vier zeilboten van april t/m oktober op Leekstermeer. We spelen regelmatig allerlei spelen op het meer en dat maakt dat het zeilen niet gaat vervelen. Door te spelen tijdens het zeilen leren de Zeeverkenners al spelenderwijs zeilen. Een leukere manier om je officiële zeildiploma (CWO Kielboot III) te halen is er niet!

Als de boten in de winter op de kant liggen houdt het Zeeverkennerleven allerminst op. De winter zit vol met hiketochten, intensief onderhoud aan de boten, en tal van opkomsten dat we iets bouwen, beleven of leren over de theorie van het zeilen.

De Wilde Vaart (16 t/m 18 jaar) komt op vrijdagavond al samen. Deze jongens en meisjes hebben geen leiding meer, maar begeleiding, wat inhoudt dat ze hun eigen programma verzorgen. Behalve de leukste dingen die bij ons opkomen, zoals een casino organiseren, een bioscoopje in ons onderkomen bouwen of een 'vreetspel' houden, proberen we ook ons Klein Vaarbewijs te halen. Dit motorbootdiploma is verplicht voor het varen op onze trots, de opduwer: 'm.s. Zulthe' en is ook erg handig als later mee gaat varen op de Jacoba II van de Chauken.

Laatst bijgewerkt op: 11-10-2006 17:51:04 door Johan Noordzij 

 naar boven