Scheeps geschiedenis

Mowgli Na vele jaren trouwe dienst is deze fraaie roeivlet (4 riems) omstreeks 1975 gesloopt.
Flits Omstreeks 1960-1965 heeft de troep een geklassificeerde flits gehad. Dit scheepje is verkocht omdat ze als troepschip niet voldeed. Velen hebben echter met dit schip wedstrijden gevaren.
Pietertje Dit kleine jolletje is rond 1970 een aantal jaren als speelboot gebruikt. Ook deze is later verkocht.
Eistavlet Muller Dit lelievletachtige schip heeft van ± 1975-1979 deel uitgemaakt van de vloot en werd gebruikt als baksschip en later als leidersboot. Helaas is dit schip door de brand verloren gegaan.
Sloepen Door de jaren heen zijn diverse veelal stokoude sloepen als werk en speelboot gebruikt. Van deze meestal gekregen schepen worden nog steeds enkele onderdelen voor sier bewaard.
Aeolus In ±1987 is er een lelievlet bij gekocht. Deze vlet was echter niet door Beenhakker of Heemskerk gemaakt maar via een werklozen project. De boot was echter van te dun staal gemaakt en vervormde dus al na een, in onze ogen, perfecte aanleg. We hebben hem vekocht aan de Fivelgroep uit Delzijl.

De Welvaart

Deze Groninger bol (Tjalk) werd in 1906 gebouwd als zeilschip. De Chauken hebben met door zelf-werkzaamheid verkregen gelden de tjalk Welvaart van een scheepssloperij te Hoogezand / Sappermeer kunnen kopen, eind zestiger jaren. Nadat het schip vele jaren als groephuis dienst heeft gedaan is het schip in 1979 door De Bevers als noodtroepslokaal in gebruik genomen. Verder werd het schip gebruikt als moederschip voor zomerkampen. Daarna is het schip in gebruik genomen als horde onderkomen van de welpen. Toen deze werden opgeheven is er een poging ondernomen om het schip weer op te knappen en weer voor zomer-kampen te gebruiken. Maar na twee jaar bleek, dat de groep het niet kon opbrengen een gebouw, een opduwer, de boten en een tjalk te onderhouden en hebben we hem helaas moeten verkopen. De nieuwe eigenaar wil proberen hem weer in zijn oude staat te brengen.

Laatst bijgewerkt op: 13-10-2006 13:15:47 door Marc Jan Bonder 

 naar boven